zaterdag 15 december 2012

Bultrug nog niet overleden, maar lijdt ernorm doordat hij niet gered mocht worden, Texel, The Netherlands, deel 2

Bultrug overleden doordat hij niet gered mocht worden, Texel, The Netherlands, deel 2

De Bultrog 'Johannes' is inmiddels niet overleden.

Vreselijk nietwaar. Ik schaam me dat ik in zo'n land moet wonen. Nu mag ik er in principe niks over zeggen omdat ik er ZELF niet bij was maar dat het op internet staat zegt al genoeg. Dit is geen mensenpesterij, maar dierenpesterij. En nog erger. Die kunnen zichzelf helemaal niet verweren !

 


Op Twitter 1 uur geleden:

  Hij heeft duidelijk de wil om te leven hij verdient nog een kans” ze we hopen op springtij

_________________________________

KNRM boos op kritiek

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/12/knrm-boos-op-kritiek

De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij voelen zich "diep geschokt en geschoffeerd" door de kritiek dat zij anderen zouden tegenhouden om de gestrande bultrug Johannes te redden.
Bergingsbedrijf Rederij Noordgat meldde in de Leeuwarder Courant vandaag dat de KNRM hen zou hebben tegengehouden. "Pure onzin", schrijft de KNRM op haar website. "De politie handhaaft het toegangsverbod. De KNRM is hier totaal niet bij betrokken geweest. Rederij Noordgat is door de aanwezige agenten op de Razende Bol geverbaliseerd voor overtreding van het verbod. Er is op geen enkele wijze contact geweest tussen bergers en KNRM."
De reddingsmaatschappij is woedend omdat nu het beeld is ontstaan dat zij niet alles in het werk hebben gezet om het dier te redden. "De KNRM heeft zich na de reddingspoging afzijdig gehouden van alle commentaren en kritiek die via sociale media of kranten geleverd worden door dierenbeschermers en anderen. De vrijwilligers van de KNRM, die letterlijk oog in oog hebben gestaan met de bultrug en weten dat zij al het mogelijke hebben geprobeerd om hem nog te kunnen redden, voelen zich diep gekwetst."
Eigenaar van Rederij Noordgat Arjen de Boer wilde met zijn werknemers proberen om zoveel zand onder de bultrug weg te spoelen zodat er een geul zou ontstaan en Johannes zou kunnen weg zwemmen. Met deze methode zouden een aantal jaar terug al twee walvissen zijn gered.
De KNRM zegt weinig vertrouwen te hebben in de reddingsmethode van Rederij Noordgat. "De oplossingen die de berger aandraagt om de bultrug te willen redden zijn exact dezelfde die de KNRM heeft toegepast en die niet succesvol zijn gebleken."

________________________________________
 
 
Foto's 'Johannes' de Bultrug
 
 
 
Foto Wendy Beenakker / @wiewatwaarwendy


Deze foto's van internet, ik weet niet van wie
 






Op twitter:

Het is springtij vanaaf, dus waarom mag een laatste reddingspoging niet? Is het skelet soms al verkocht? Pls retweet!

Sea Shepherd NL @SeaShepherdNL
#bultrug Johannes heeft onze hulp nodig. Kom met vele naar Den Helder #directaction #fortheoceans
 
5 uur geleden
 
Sea Shepherd NL@SeaShepherdNL
Vrijwilligers zijn nu op weg naar

__________________________________

Lenie ‘t Hart kondigt reddingspoging bultrug aan

Lenie ‘t Hart weigert de bij Texel gestrande bultrug op te geven. Ze is laaiend op de gemeente Texel en het ministerie van Economische Zaken, die de bultrug geen kans zouden willen geven. Ze sluit niet uit dat vrijwilligers morgenochtend een reddingspoging ondernemen, noodverordening of niet. Dat meldt persdienst Novum vanavond.
‘t Hart heeft onder meer contact gehad met D66-leider Alexander Pechtold om via hem burgemeester van Texel Francine Giskes (ook D66) ertoe te bewegen het gebiedsverbod in te trekken. De gemeente laat even later echter weten dat de gebiedsverordening van kracht blijft. “Onbevoegden worden tegengehouden.”
Twitter avatar APechtold Alexander Pechtold Ben zojuist gebeld door @Lenie_t_hart over de bultrug. Daarna op haar verzoek gebeld met de burgemeester van Texel. 1/2 3 uur geleden


Twitter avatar APechtold Alexander Pechtold Er leven veel mensen mee. De burgemeester wordt door veel experts bijgestaan 2/2 3 uur geleden

Mocht er alsnog groen licht komen van de gemeente, dan wordt vanuit Rederij Noordgat op Terschelling bij hoogwater een poging ondernomen het dier te redden, zo vertelt ‘t Hart. De 71-jarige gaat dan zelf ook aan boord. Blijft de gemeente weigeren, dan staan anderen klaar. Die zouden zich volgens haar weinig aantrekken van een gebiedsverbod.

‘Bultrug dupe van verkeerde experts’

Volgens ‘t Hart is het ‘fout gegaan’ omdat de gemeente gebruikmaakt van ‘verkeerde experts’. “En daar is de bultrug de dupe van geworden.” Als onder de bultrug een geul kan worden gemaakt, kan het dier weer drijven en zou hij ‘binnen anderhalf uur’ vrijgemaakt kunnen worden. “Maar nu praten ze alleen maar over doodmaken.”
De bultrug strandde woensdag op een zandplaat bij Texel. Diverse reddingspogingen mislukten. Vrijdagavond werd een dodelijk slaapmiddel toegediend, tot woede van dierenactivisten, maar het dier leeft zaterdagavond nog altijd. Bekeken wordt of een tweede euthanasiepoging kan worden gewaagd. Het ministerie heeft daarvoor toestemming gegeven.

Reddingsmaatschappij voelt zich ‘geschoffeerd’

De kritiek op het optreden van de KNRM schiet de reddingsmaatschappij in het verkeerde keelgat. De vrijwilligers van de KNRM voelen zich ‘geschoffeerd’ en ‘gekwetst’, zo laat de organisatie op haar website weten. De door Noordgat voorgestelde redding is ‘exact dezelfde’ als de poging van de KNRM die zonder resultaat bleef.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten